sâmbătă, 23 noiembrie 2013

Retete Culinare. Galusti de cartofi cu ciperci si motarela de Belgun

Ingreddiente.Pentru galusti

o,5 Kg cartofi
2=3 linguri de gris
motarela de Belgun{brinza}
chimen,sare
faina pentru aluat
ulei 1 lingura

Ingrediente sos ciperci
3-5 linguri bulion dulce
1 ceapa
1 morcov feliat lung
2 catei usturoi feliati
sare,marar verde,oregano,ulei
800 g ciuperci

Preparare galusti.Se fierb cartofii, se curata, se strivesc obtinindu-se o pasta.Se rade motarela dupa care se amesteca.Se adauga grisul amestecindu-se,se pune putin ulei,chimen,sare,si faina.Cantitatea de faina necesara este data de consistenta aluatului,acesta trebuie sa fie ca aluatul de gogosi .Galustile se fac fie rotunde,fie alungite.Se pun pe tava la cuptor la 150 grade.Se tine  pina cind  au culoarea galben- maro.

Preparare sos.Se taie ceapa,si morcovul in felii lungi.Se pune ceapa la calit in ulei si dupa calire se pune
morcovul si putina apa.Dupa ce  s-e fierbe se adauga bulionul, putina faina ca sa dea dulceata, putin zahar daca este nevoie.Condimente, sare, marar,oregano Se fierb impreuna cu ciupercile.
Se scot galustile din cuptor se aseaza pe o farfurie peste care se toarna sosul de ciuperci,peste care se pune patrunjel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu